Otomatik Şanzıman Değişimi

Otomatik Şanzıman Değişimi

Otomatik şanzıman değişimi, aracın otomatik vites sisteminin hırpalanmış, hasar görmüş veya performansını kaybetmiş parçalarının, bütün olarak veya parça parça yenisiyle değiştirildiği bir tamir türüdür.

Bu işlemlerin yapılması karmaşık bir süreç olduğu için uzmanlık gerektirir. Araç sahiplerinin kendi başlarına yapamayacağı işlemler olduğundan dolayı da şanzıman arızalarında teknik servisten destek almak araç sahiplerinin yararına olur. Uygulanan doğru yöntemlerle ve kaliteli parçalarla yapılan şanzıman değişimi, aracın uzun süreli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
 

Otomatik Şanzıman Değişimi Adımları

 
  • Teşhis ve Değerlendirme: Otomatik şanzıman arızaları, sürüş sırasında vites geçişlerinde yaşanan sarsıntılar, vites geçişlerinde gecikmeler gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bu belirtilerle karşılaşıldığında hızlıca uzman bir servis merkezinden destek almak gerekir.
  • Şanzıman Demontaj: Sorunlu şanzıman demontaj yapılır. Bu süreçte aracın alt kısmına inilerek şanzımanın bağlantıları çıkarılır ve motor kısmından ayrılır. Ardından şanzımanın bağlantıları çözülür ve şanzıman araçtan çıkarılır.
  • Şanzımanın Açılması: Şanzıman çalışma alanına getirildiğinde parçalara ayrılır. İçindeki tüm parçalar incelenir, temizlenir ve gerekirse onarılır veya değiştirilir.
  • Yenileme veya Değiştirme: Hasar görmüş veya eskiyen parçalar yenileriyle değiştirilir. Bu aşamada değişim yapılırken kullanılan parçaların kalitesi önemlidir. Eğer şanzıman tamir edilemeyecek durumda ise komple yeni bir şanzıman takılması gerekir. Parça değişimi işlemi sırasında yüksek kaliteli parçalar kullanmak maliyeti artırsa da aracın şanzıman sisteminin uzun ömürlü olmasına destek olur.
  • Şanzımanın Yeniden Birleştirilmesi: Yenilenen veya değiştirilen parçaların şanzıman içerisinde uygun şekilde takılması ile montaj işlemi gerçekleştirilir. Bu aşamada her parçanın doğru bir şekilde yerleştirilmesi ve bağlanması büyük bir titizlik gerektirir. Hatalı bir birleştirme işlemi sonucunda araç çalıştırıldığında tüm şanzıman sistemi yeniden dağılabilir.
  • Şanzıman Montajı: Tamir edilmiş veya değiştirilmiş şanzıman aracın altına yerleştirilir ve motorla yeniden birleştirilir. Bağlantılar tekrar yapıldıktan sonra şanzıman araca monte edilir ve şanzıman yağı değişimi yapılır.
  • Test ve Ayarlamalar: Şanzıman montajı tamamlandıktan sonra gerekli testler yapılarak otomatik şanzıman sisteminin düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Yapılan testler sonucunda araç yeterli performansı sağlıyor ise araç sahibine teslim edilir.

Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi Fiyatı Nasıl Belirlenir

 
Otomatik şanzıman değişimi fiyatı araçların marka ve modeline, parça maliyetlerine, işçilik maliyetlerine, ek gereksinimlerine, garanti ve ek hizmetlerine göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda teknik servislerde kullanılan tamir cihazlarının teknolojisine göre de fiyatlarda değişiklik olur. Dolayısıyla bu işlem için net bir fiyat aralığı belirtmek mümkün değildir. Kullanıcılar, şanzıman konusunda profesyonel değilse bu tamir işlemi için mutlaka uzman desteği almalıdır. Aksi durumda daha büyük arızaların yaşanması kuvvetle muhtemeldir..

İlgili Konular

Direksiyon Kutusu Arızası Belirtileri

Direksiyon Kutusu Arızası Belirtileri

Direksiyon kutusu tamiri, aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için kritik bir işlemdir. Direksiyon sisteminizde herhangi bir anormallik fark ettiğinizde, vakit kaybetmeden servisimizden profesyonel yardım alabilirsiniz.

Rehbere git

Katalizör Arızası

Katalizör, aracınızın egzoz sisteminde yer alan ve zararlı egzoz gazlarını zararsız hale getiren bir parçadır. Bu sayede hem çevre kirliliği azalır hem de aracınızın ömrü uzar.

Rehbere git
Katalizör Arızası
Motor Arıza İşaretleri

Motor Arıza İşaretleri

Motor arıza işaretleri, aracınızın ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunun göstergesidir. Bu işaretleri erken fark etmek, daha büyük ve maliyetli onarımların önüne geçmek için kritik öneme sahiptir.

Rehbere git

Motor Neden Yağ Yakar

Motorun neden yağ yaktığını ve bu sorunla başa çıkma yöntemlerini öğrenerek aracınızın ömrünü uzatın.

Rehbere git
Motor Neden Yağ Yakar